Spása a církev

26. 3. 2009 11:04
Rubrika: Otázky

Brouzdal jsem si po netu a zatoulal jsem se na stránku www.katolik.cz. Lidé tam pokládají různé otázky, velmi podobné, a často úplně stejné, jak my zde na signálech. Přečetl jsem si jednu takovou otázku a odpověď mě velice potěšila. Byla napsána krásně a s optimismem.

Tady je odkaz:

http://www.katolik.cz/otazky/ot.asp?ot=3615

Nevím přesně jaké má ŘKC oficiální stanovisko k tomuto tématu. Zde na signálech jsem se však často setkal s názorem, že ke spáse je třeba mimo jiné patřit ke katolické církvi. Ale byly to myslím ti tradicionalisté co to tvrdily, tak to tak vážně neberu.

Článek na mě působí optimistickým dojmem, proto se chci s ním podělit :)

 

Zobrazeno 2633×

Komentáře

Johan

Děda Komárek. Dědo, jak chcete, abychom vaši teorii nezaměnitelnosti akceptovali, když jste ji nepublikoval? Já ji přece nepopírám, já o ní jen nevím. Publikujte ji v odborném časopise (ani nevím, jakého oboru se týká) a já si to přečtu.

pavliCZECH

johan: samozřejmě, nechtěl jsem tím říct, že laici by neměli evangelizovat,každý je povolán ke všeobecného kněžství (nevím jestli ten termín je správně), ale prostě odměřený autoritativní ton je projevem spíš arogance vůči druhému než čehokoli jiného.

Zobrazit 150 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona signály.cz